Volgende zwangerschap

Illustratie Katherine Streeter

Wanneer een volgende zwangerschap?

Na verloop van tijd (voor iedereen verschillend) ontstaat veelal toch weer het verlangen naar een volgende zwangerschap, misschien is dat gevoel zelfs niet weggeweest. Aangeraden wordt om met gemeenschap te wachten totdat het bloedverlies gestopt is. Je zou één menstruatie kunnen afwachten. Zodra je baarmoeder leeg is begint je menstruele cyclus weer direct van start en ben je vruchtbaar. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat jullie er beiden emotioneel ook weer aan toe zijn. In de meeste gevallen verloopt een volgende zwangerschap zonder problemen. De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn echter wel spannend, zou het deze keer wel goed gaan? Je mag al vroeg in de zwangerschap contact met ons opnemen. Zo kunnen wij je helpen om de eerste spannende periode door te komen en eventueel vervroegd een echo te maken (vanaf zeven weken zwangerschap). Wanneer je een tweede miskraam meemaakt, kom je in aanmerking voor erfelijkheidsonderzoek bij jou en je partner. Hiervoor heb je een verwijzing van je huisarts nodig voor een gynaecoloog. Je kunt ook gebruik maken van ons kinderwensspreekuur waarin wordt gekeken naar mogelijkheden om de volgende zwangerschap beter te laten verlopen

Kinderwens consult

Wij geven je informatie om de periode vóór de bevruchting en de daarop volgende zwangerschap zo optimaal mogelijk te laten verlopen. We adviseren je graag om een zowel lichamelijk als een emotioneel gezond kind te krijgen.
Tijdens een kinderwensconsult krijg je persoonlijk advies. 
Voordat je contact met ons opneemt, raden wij je aan om de zwangerwijzer in te vullen op zwangerwijzer.nl.
Je kunt (hierna) ook persoonlijke begeleiding krijgen voor voeding en leefstijl, via sms- en emailberichten via de mobiele telefoon slimmerzwanger.nl

In een kinderwens consult worden vragen beantwoord zoals:

  • Wat moet ik weten over gezond leven voor de bevruchting?
  • Van welke erfelijke aandoeningen in mijn familie moet ik op de hoogte zijn
  • Wanneer is mijn vruchtbare periode?
  • Hoe kan ik mijn levensstijl verbeteren?

    Aanmelden: info@ella-verloskundigen.nl

Links en een boek over zwanger worden

nijlinge.nl Kinderwenscentrum Voor onderzoek- en behandeling om in verwachting te kunnen raken.

zograageenbaby.nl Een online coach programma om beter te leren dealen met teleurstellingen, angsten, onzekerheid en heftige emoties die je soms overvallen.

Boek ‘Gezond Zwanger worden’
van Eric Steegers en Anjo Geluk, een citaat:

“Tegenwoordig weten we dat gezond zwanger kunnen zijn al ver voor de conceptie (bevruchting) begint. Tien weken voor de zwangerschap rijpen de zaad- en eicellen met daarin (afkomstig van beide ouders) de erfelijke eigenschappen voor het toekomstige kind. Stress, roken, alcoholgebruik, grote hoeveelheden suiker, onvoldoende vitaminen e.d. hebben invloed op de kwaliteit van het erfelijk materiaal en beïnvloeden het proces van de bevruchting en de ontwikkeling van het kind en de placenta. We weten ook dat dat de groei en de ontwikkeling van het ongeboren kind van alles te maken hebben met de gezondheid van dat kind, ook op volwassen leeftijd. Gezond oud worden begint in de baarmoeder! Het is daarom zo belangrijk om voorbereidingen voor later te treffen vanaf het moment dat je over kinderen krijgen gaat denken.”

De onderstaande sites geven aanvullende informatie:

Kinderen willen krijgen is een van de meest universele wensen van mannen en vrouwen.

Scroll naar boven